Matematik

Bremselængde/standselængde

13. marts 2011 af karo0890 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg ved,at man for at udregne bilens standselænde skal bruge ligningen s(x)=1/100*x2+1/10*x

Men hvordan regner jeg bilens hastighed ud, hvis standselængden er 30 m?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2011 af mathon

                            hvad betyder x?


Svar #2
13. marts 2011 af karo0890 (Slettet)

Bilens hastighed :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2011 af mathon

                     30 = 1/100·x2 + 1/10·x

                    1/100·x2 + 1/10·x - 30 = 0

                     x2 + 10x - 3000 = 0     x>0                     løs andengradsligningen


Svar #4
13. marts 2011 af karo0890 (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Bremselængde/standselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.