Matematik

FIND længden AB - sinus og cosinus

13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 På figuren ABC en trekant, der ligger på vandret slette og CD er et tårn, der er 35 m højt. Fra A danner sigtelinjen til D en vinkel på 32 grader med vandre, og fra B danner sigtelinjen til D en vinkel på 25 grader med vandret. Desuden ligger A direkte vest for tårnet og B direkte sydvest for tårnet. Beregn afstenden mellem A og B. 

Og af en eller anden grund har vi ikke figuren på papiret, så kan ikke vise jer den, eller selv se den. 

Den findes i MAT C. 

Kunne vikelig godt bruge hjælp, 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er svært at hjælpe uden den figur.


Svar #2
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Jamen jeg har ikke selv figuren, da vi fik det på et papir uden figuren. 
ved du hvor jeg kan finde figuren?


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

I trekant ABC må vinkel ACB være 45º på grund af kompasretningerne. Siden AC er da |CD|/tan(32º) og siden BC er |CD|/tan(25º). I trekant ABC kendes nu vinkel C og siderne b = |AC| og a = |BC|, hvorfor c = |AB| kan bestemmes ved brug af en cosinusrelation.


Svar #4
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Vi er enige om at CD/tan(32) = 35/tan(32) ikke? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, |CD| er højden af tårnet, |CD| = 35m .


Svar #6
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

skal jeg så tage tan^-1? 

altså.... 35/tan(32) = 56.0117 kan det passe  ....?


Svar #7
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

eller tan^-1 (56.0117) = 88.9772


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er tangens til vinklerne, der indgår, ikke invers tangens. Svaret i #6 er korrekt for |AC| .


Svar #9
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 så får jeg resultatet til 2825 og det kan jo ikke passe. Og den kan ikke tage cos^-1 til det. Den siger undef


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er jo umuligt at se, hvad du har rodet sammen i det resultat. Benyt fremgangsmåden i #3. Der skal ikke benyttes cos-1 i denne opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

De 2825,463 er kvadratet på afstanden |AB| . Cosinusrelationen

c2 = a2 + b2 -2·a·b·cos(C)


Svar #12
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 kan man løse den på andre måder uden brug af tan.......? 


Brugbart svar (1)

Svar #13
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ikke umiddelbart.


Svar #14
13. marts 2011 af SofiePandersen (Slettet)

 Vil du ikke forklare det med kompasretningerne? 


Brugbart svar (1)

Svar #15
13. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Opgaven siger (#0)

Desuden ligger A direkte vest for tårnet og B direkte sydvest for tårnet.

Lav en tegning. Tårnets fod er i punktet C. Det fremgår heraf, at sigtelinierne AC og BC danner en vinkel på 45º med hinanden. Tegn en klassisk urskive med 12 timer hele vejen rundt og anbring tårnet i urets centrum. Retningen til A går da gennem kl 9, og retningen til B går gennem kl 7:30 .


Skriv et svar til: FIND længden AB - sinus og cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.