Matematik

Polynomier

13. marts 2011 af elissa92

Håber, jeg kan få hjælp.

Jeg har funktionen f(x) = cos(x)

Bestem det approksimerende andengradspolynomium til f med udviklingspunkt i x0 = π/3

Hvordan gør jeg?

Jeg ved godt, at jeg skal beregne taylor udviklingen af f(x) til 2. orden ud fra punktet x0

Men hvordan gør jeg det?



Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2011 af peter lind

Du finder f'(x) og f''(x). Derefter finder du f'(π/3) og f''(π/3). Dernæst sætter du det ind i Taylor formlen


Svar #2
14. marts 2011 af elissa92

f´(x) = -sin(x), f´´(x) = -cos(x), f´(π/3) = 0 og f´´(x) = 0

p(x) = f(x0) + f´(x0)(x - x0) + f´´(x0)/2 (x-x0)2

Der står bare ikke i formlen f´(x) eller f´´(x). Hvordan indsætter jeg så værdierne?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2011 af peter lind

Du skal sætte f(x0) = cos(π/3),  f'(x0) = f'(π/3) f''(x0) = f''(π/3)


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.