Matematik

sandsynlighed

14. marts 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Udfaldsrummet = Det samlede antal muligheder 
(Ved kast med én terning er udfaldsrummet altså 6) 
Bestem udfaldsrummet ved kast med to terninger. 
Hvad er sandsynligheden for med to terninger at slå:

a) 2 ens   b) 11 "øjne"    c) 2 seksere   d) 7 "øjne''


Svar #1
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 hjælp det er til imorgen


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2011 af BrainChild (Slettet)

jaah du har 2 terninger, det betyder 6*6= 36

for at slå 2 ens, betyder det 1 og 1, 2 og 2, men for at det skal blive nemmere så tegn en rektangel, hvor du nemmer får ved at finde talene, jeg hjælper dig med den første spørgsmål

1) 6/36= 0,166 = 16,6%

forstår du ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2011 af BrainChild (Slettet)

anbefaler at du tegner en rektangel


Svar #4
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2011 af BrainChild (Slettet)

Kan du finde ud af at tegne tællerektangel ?


Svar #6
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 nej


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2011 af SuneChr

Kast med to ens terninger:

For hver side på den ene terning kan den anden falde ud på 6 måder. Derfor er udfaldsrummet  6 * 6  = 36.

a) 2 ens : For hver side på den ene terning kan den anden kun falde ud på én måde, så vi får: 6 * 1 = 6, og sandsynligheden bliver 6 / 36 = 1 / 6

b) 11 øjne : Kan kun gøres med 5 + 6 eller 6 + 5 altså 2 udfald med sandsynligheden 2 / 36 = 1 / 18

c) 2 seksere: Indlysende kun på 1 måde, med sandsynlighed 1 / 36

d) 7 øjne: 1 + 6    2 + 5    3 + 4    4 + 3    5 + 2    6 + 1  Altså 6 udfald med sandsynligheden 6 / 36 = 1 / 6
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2011 af BrainChild (Slettet)


      1   2    3   4     5   6
1    11 12 13 14 15 16
2    21 22 23 24 25 26
3    31 32 33 34 35 36
4    41 42 43 44 45 46
5    51 52 53 54 55 56
6    61 62 63 64 65 66
 

det er tællerektangel

de tal jeg har sat streg under er ens tal, så de er 6 ialt ud af 36 tal


Skriv et svar til: sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.