Matematik

f'(x)=0 hvordan?

14. marts 2011 af smil123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg ved ikke helt hvad de betyder når man skal sætte f'(x) = 0.

En funktion f er givet ved

f(x) = x^3 - 3x^2 - 9x
Bestem x, så ′ f x( ) 0 = , og bestem monotoniforholdene for .f.

Indtil videre har jeg regnet mit f'(x) ud, hvis det hjælper.

f'(x) = 3x^2 - 6x - 9.

Hvad skal jeg helt præcis gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs nu ligningen f'(x) = 0 , dvs 3x2 -6x -9 = 0 . Hint: det er en 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2011 af mathon

             f '(x) = 0 = 3x2 - 6x - 9

dvs
             3x2 - 6x - 9 = 0

             x2 - 2x - 3 = 0


Svar #3
14. marts 2011 af smil123 (Slettet)

Mathon hvad er det du har gjort da du gik fra: 

             3x2 - 6x - 9 = 0 til 

             x- 2x - 3 = 0

   

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2011 af mathon

divideret med 3 på begge sider

                    d = 16

                    √(d) = 4


Svar #5
14. marts 2011 af smil123 (Slettet)

Super tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2017 af emil858f (Slettet)

nogen der gider og skrive præcist rækkefølge?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2017 af Mathias7878

#6

Hvad har du problemer med?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2017 af emil858f (Slettet)

hvad er svaret??


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2017 af Anders521

#8

hvad er du selv kommet frem til?


Skriv et svar til: f'(x)=0 hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.