Matematik

sandsynligheden

14. marts 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Fra et almindeligt sæt spillekort trækkes ét kort. 
a) Hvad er udfaldsrummet? 
b) Hvad er sandsynligheden for, at kortet er:

a) rødt 
b) et es 
c) et billedkort 
d) en 2´er eller en 4´er


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2011 af StartPS (Slettet)

Udfaldsrummet = det samlede antal muligheder.

Du ved at halvdelen af kortene er røde og halvdelen er sorte. Du ved at der er 4 esser. Du ved at der er 4 x 3 billedkort. Du ved at der er 4 2'er og 4 4'er.

Regn dig frem til dine resultater.


Svar #2
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 forstår det ikke


Svar #3
14. marts 2011 af omii1234 (Slettet)

 hjælp


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. marts 2011 af SuneChr

Fra et almindeligt sæt spillekort trækkes ét kort.
a) Hvad er udfaldsrummet?
b) Hvad er sandsynligheden for, at kortet er:

a) rødt
b) et es
c) et billedkort
d) en 2´er eller en 4´er

--------------------------------------------------

I et alm. sæt spillekort er der 52 kort (kaldes undertiden for blade).

Trækkes netop ét kort, giver det 52 forskellige muligheder. Altså er udfaldsrummet   52.

a) halvdelen af kortene er røde. Sandsynligheden er da 1 / 2

b) der er i alt 4 esser.  Sandsynl.h.  4 / 52  =  1 / 13

c) der er i alt 12 billedkort. Sandsynl.h.  12 / 52  =  3 / 13

d) Der er i alt fire "2"-ere og i alt fire "4"-ere  =  8   Sandsynl.h.  8 / 52  =  2 / 13

(Læg mærke til,  når der står "eller", skal man lægge flere sandsynl.h. sammen).


Skriv et svar til: sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.