Matematik

Differentation

14. marts 2011 af mawak (Slettet)

Hej Alle.

Jeg har et udtryk Y(W,L)=(X(W)L)a

Hvordan differentiere det udtryk med hensyn til W?

Mit bud er Y'(W)=a(x(W)L)a-1x'(W)L, men jeg ikke helt sikker på, hvordan jeg skal differentiere X(w)... Er jeg på rette spor?

På forhånd tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt differentieret. Hvis man kender mere til funktionen X(W) , kan man så beregne X'(W) .

Man kan også skrive funktionen

Y(W,L) = La·(X(W))a , så

∂Y/∂W = La·a·(X(W))a-1·X'(W)


Svar #2
14. marts 2011 af mawak (Slettet)

Okay tak for det, det er ikke så tit jeg har differentieret funktioner med flere variable. Er det en generel metode, at se den ene variabel som en konstant og så differentiere med hensyn til den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er netop sådan, man beregner de partielle afledede, ved at betragte de øvrige variable som konstanter.


Svar #4
14. marts 2011 af mawak (Slettet)

Fint nok, mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: Differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.