Matematik

Analytisk geo.

14. marts 2011 af Sunbright (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey derude.

Sidder med en rigtig dum opgave. Jeg har lavet den første del, men mangler den anden. Håber i kan hjælpe:)

I et koordinatsystem er der indtegnet et rektangulært skråplan ABCD og en lodret mast FT. Masten er forankret i skråplanet med 4 wirer. En af disse wirer er fastgjort i punktet S, og er parallel med vektoren

r = (-5, 5, -19)

A=(10, -10, 0) , B=10, 10, 0) , C=(-10, 10, 4 ) , D=(-10, -10, 4) , F=(0, 0, 2) og T=(0, 0, 22)

1) Bestem en parameterfremstilling for linjen gennem T og S, og bestem en ligning for den plan, som skråplanet ligger i.

- Bestem parameterfremstillingen ikke ved at aflæse punktet T=(0,0,22) som et fast punkt. Så paramterfremstillingen bliver (x, y, z)= (0, 0, 22) + t(-5, 5, -19)
- Jeg har fundet normalvektoren (AB x AD) = (80, 0, 400), og jeg har så valgt et punkt, som jeg indsætter i ligningen P(10, 10, 10)
Ligningen ser som følgende ud:

80x-800+400z=0

2) Bestem koordinatsættet til S, og bestem længden af wiren TS.

2'eren driller!! 

Hvad skal jeg?

På forhånd tak..

//


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2011 af peter lind

Du har fundet planens ligning og en parameterfremstilling for linjen gennem T og S. Linjen skærer planen i S, så det er den du skal finde


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Analytisk geo.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.