Matematik

Dm (f1+f2)

15. marts 2011 af kleverboy (Slettet)

 Det vides at Dm(f1) = [-1;4] og Dm(f2) = [-2;5]

Ligningen for f1 er:  f1(x)= x^2-2x-3

Ligningen for f2 er: f2(x) = x-2

Jeg skal finde Dm for: f1+f2, f1-f2, f1*f2, f1/f2 og f2/f1.

Hvordan gør jeg det?

På forhånd tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2011 af peter lind

Det er fællesmængden for de 2 definitionsmængder. Ved divisionerne  skal du desuden være opmærksom på, at du ikke må dividere med 0


Svar #2
15. marts 2011 af kleverboy (Slettet)

 Er fællesmængden så Dm (f1+f2)= [-1;4], da de begge har den mængde til fælles, eller hvordan skal det forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2011 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2011 af asdfgqwert (Slettet)

 Hvis jeg lige må stille et spørgsmål omkring samme emne: Hvad gør man så vis de to funktioner istedet skal trækkes fra hinanden eller ganges?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2011 af peter lind

Det er stadig fællesmængden. For at det skal have nogen mening, skal begge funktioner jo være defineret. Derimod skal du passe på når du dividerer funktioner, fordi du ikke kan dividere med 0.


Skriv et svar til: Dm (f1+f2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.