Matematik

hvordan fjerne jeg tallet tælleren over sin. har brug for et hint se alle udregninger

15. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 hej

skal regne følgende:

3*sin(x) - 1/sin(x) = 4

= 3 sin (x) = 4 + 1/ sin(x)

= 3sin(x) = 4 * 1 / sin (x)

= 3 sin (x) = 4 / sin (x)

= 3sin (x) / 3  = 4 / sin (x) / 3

= x = sin ^-1 = 4 / sin (x) / 3

er usikker på hvad jeg skal gøre for at fjerne 4 tallet over sin i denne mellemregning = x = sin ^-1 = 4 / sin (x) / 3 skal j gange med 4 eller er der en anden regel


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Du laver en fejl i 3. linje: der står

= 3 sin (x) = 4 + 1/ sin(x)

= 3sin(x) = 4 * 1 / sin (x)

Du ændrer altså et plustegn til et gangetegn...


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang ligningen med sin(x) . Herved fremkommer en 2.-gradsligning i sin(x) . Substituer y = sin(x) og løs 2.-gradsligningen i y, og løs dernæst for hver af rødderne ligningen sin(x) = y .


Svar #3
15. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 Takker for jeres hjælp kikker lige på det . # 1 & 2


Skriv et svar til: hvordan fjerne jeg tallet tælleren over sin. har brug for et hint se alle udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.