Kemi

pH -hjææææææælp!!

15. marts 2011 af Ctina18 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er der nogen der kan  hjælpe mig med en enkelt opgave ??

Det er afgørende for titreringens pålidelighed, at praktisk taget alle jern(II)ioner har reageret , før der indstiller sig ligevægt. Her har pH-værdien stor betydning.

Vi betragter at given opløsning, hvor følgende ioner findes i de angivne koncentrationer:
[Fe2+] = 0,45 mM
[Fe3+] = 40,5 mM
[MnO4-] = 0,018 mM
[Mn2+] = 7,92 mM
d) Hvilken pH-værdi må opløsningen maksimalt have, for at den ønskede reaktion kan forløbe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2011 af ginny (Slettet)

Denne opgave har jeg lavet kan du fortælle mig hvor du har den fra, så kan det være jeg kan hjælpe dig?


Svar #2
15. marts 2011 af Ctina18 (Slettet)

Det er nogle opgaver fra en blå kemibog:

opgave 3.38 d)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2011 af ginny (Slettet)

D har jeg desværre ikke, men de andre har jeg, både 3,37 3,38 og 3,39


Svar #4
15. marts 2011 af Ctina18 (Slettet)

 Vil du sende mig dem ?? :)

jeg skal nemlig bruge dem til årsprøve..


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2011 af ginny (Slettet)

Opgave 3,38

a) ladning: venstre side 10, -1 højre side 15, 2 dvs. + 8H+ på venstre side

O'ere: venstre side 4 højre side 0 dvs. +4H2O på højre side

Der er tilsidst 8 H på begge sider

b) beregn deltaGstand. =5*(-4,7+(.228,1+(4*(-237,13))) - (5*(-78,87+(-447,3))) = -358,47KJ/mol

c) du bruger formlen -deltaGstand. = R*T*lnK, isolere K og du får K=7,35*10 i minus 62 M i minus 8

Opgave 3,39

a) der får du 41,16KJ/mol ved deltaH og 42,31J/mol ved deltaS

b) brug formlen deltaGstand. = deltaH - T * deltaS

du får 10,993KJ/mol

c) X(H2) = 0,76mol / (0,76 + 0,58 + 0,15 + 0,58) = 0,36715

X(CO2) = 0,58mol / (de samme tal her som ovenover)

X(H2O) = 0,15mol / det samme igen

X(CO) = 0,58mol / det samme igen

samlet giver de 0,9999, her skal tallet være så tæt på 1 som muligt.

P(H2) = 0,36715 * 1,010bar = 0,370822 bar

P(CO2) = 0,28019 * 1,010bar = 0,28294 bar

P(H2O) = 0,072464 * 1,010bar = 0,073189 bar

P(CO) = 0,28019 * 1,010 bar = 0,28294 bar

d) beregn Y

Y = (P(0,073189) * P(0,28294)) / (P(0,370822) * P(0,28294)) = 0,197

e) brug formlen: deltaG = deltaGstand. + R * T * lnY, husk R skal her hedde 0,00831KJ/mol*K

du får = 1,153KJ/mol

f) da den ikke er spontan kan den ikke forløbe mod højre. (Husk at forklare hvorfor den ikke er spontan)

g) brug formlen - deltaGstand. = R * T * lnK

isolere K og du får K = 0,15

Håber det kan hjælpe 


Svar #6
15. marts 2011 af Ctina18 (Slettet)

 Åhhhh... der er nogen steder hvor jeg ikke får det samme som dig!!!

vil du gerne kigge hvad jeg har gjort forkert ?

tjek din indbakke... hvid du vil kan jeg lige sende den til dig..


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. marts 2011 af ginny (Slettet)

Når du regner med entalpi og entropi, får man ofte forskellige resultater, pågrund af parenteserne.


Skriv et svar til: pH -hjææææææælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.