Kemi

SOS

16. marts 2011 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 10 mL 0,16 M propansyre titreres med 0,10 M NaOH. Der ”overtitreres” med 5 mL ekstra baseopløsning (dvs. 5 mL forbi ækvivalenspunktet). Tegn titrerkurven, idet du først beregner nogle få støttepunkter for kurven.

- nogen der kan hjælpe mig? 

på forhånd tak

mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Prøv at lade være med at kalde det SOS hver gang. Kald det noget passende til dit emne.

- Beregn start-pH.

- Beregn pKs

- Beregn ækvivalenspunktet

- Beregn pKb

- Beregn slut-pH


Svar #2
16. marts 2011 af Maleborn91 (Slettet)

det skal jeg nok, chef. 

kan du fortælle mig hvorfor og hvordan? 

det vidste jeg i forvejen. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du behøver egentligt ikke begynde på at være flabet, da min tolerancetærskel generelt er lav, når først man beder om hjælp til noget, og derefter gør grin med dem der prøver at hjælpe.

Hvis du godt vidste det, så skriv det som en del af første indlæg, så man ved, hvad man har at arbejde med.

pKs for propansyre ligger på 4,87 så vidt jeg kan se. Dermed er propansyre en SVAG syre. Svage syrers pH beregnes vha. formlen:

pH = 0,5*(pKs-log(Cs)) - benyt denne til at udregne start-pH

Der gælder, at pKs = pH i det halve ækvivalenspunkt. Du skal derfor finde ud af, hvor meget af NaOH-blandingen der skal tilsættes, før der opstår ligevægt og ækvivalenspunkt. Du ved, at ved halvdelen af denne mængde er pH = pKs.

Beregn så pH i ækvivalenspunktet. Her har du kun propansyres korresponderende base tilbage. Dette er en svag base. Du ved at stofmængden af den svage korresponderende base er den samme som stofmængden af propansyre. Beregn koncentrationen (den er anderledes, fordi du har tilsat en vandig opløsning af NaOH og dermed har du gjort volumen større). Slå derefter pKb for denne base op og beregn pH i ækvivalenspunktet vha. førnævnten formel.

Beregn pH for 0,100M NaOH og lod derefter titrerkurven vokse mod denne pH.


Skriv et svar til: SOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.