Matematik

Procent.

16. marts 2011 af KaroHansen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har nogle opgaver som jeg ikke kan løse, og det vil være fedt hvis i kunne hjælpe  hurtigst muligt :))

1) Den dag Carsten bliver født indsætter hans far 1000 kr på en børneopspaaring, der giver 3,75% p.a. Hvor meget er de 1000 kr. blevet til efter :

A) 1 år?  B) 2 år.

Kristin får hvert år 1000 kr. som hun sætter ind på en uddannelseskonto til 3% p.a. Ordningen løber over 5 år.

A) Hvor mange penge har kristin efter 1 år?

B) Hvor mange kan hun hæve efter 5 år?

& jeg jeg vil have svarret med metode :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af Jens6554545 (Slettet)

1) du skal bruge renteformlen

K = K0 * (1+ r)^n

K=1000*(1+0,0375)^1

K0=kapital

(1+r)= fremskrivningsfaktoren dvs. renten

n=antal terminer


Svar #2
16. marts 2011 af KaroHansen (Slettet)

forstår det ikke.. er det til opg 1 eller 2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2011 af p_fogh (Slettet)

Det er til begge opgaver. N er 1 for 1 år, og 2 for 2 år, og 5 for 5 år

Hvis vi lige tager den med ord:

Du har nogle penge - 1000 kr.

For hvert år de står i banken får du 3,75% i rente

3,75% af 1000kr er ...(regn selv ud - deter noget med 3, 75 kr for hver hundrede kroner der står)

Nu står der 1000kr plus første års rente på kontoen.

Hvis man lader pengene stå et år til, så får man stadig 3,75% i rente, men nu står der jo mere end 1000kr

Formlen angivet i svar#1 formulerer det generelt. Det kan være bedre for forståelsen at lave en tabel der viser renten og det der står på kontoen.


Svar #4
16. marts 2011 af KaroHansen (Slettet)

ok fatter det nu, tak :D


Skriv et svar til: Procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.