Matematik

Procentvise stigning

16. marts 2011 af lektiespaden (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er desværre lige gået i stå ved en opgave, som jeg håber nogle kan hjælpe mig med.

I sommeren 2007 kostede entréen 70 kr. og i 2008 kostede entréen 75 kr.


Beregn den procentvise stigning i entréen fra 2007 til 2008.

- Håber nogle kan hjælp mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 100/70 = 1.428

1.428*75= 107.1

107.1-100 = 7.1%


Svar #2
16. marts 2011 af lektiespaden (Slettet)

Så i 2009 ville procenten så ligge på 14.1 % ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Det kan jeg ikke rigtigt svare på ud fra de informationer du har givet.

Hvordan lyder opgaven helt præcist?


Svar #4
16. marts 2011 af lektiespaden (Slettet)

Den første opgave var den overstående, men nu er der en efterfølgende opgave:

Beregn entréen i sommeren 2009, hvis den procentvise stigning bliver den samme som fra 2007-2008


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. marts 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

Hvis prisen stiger 7.1% igen kan dette løses således:

75*1.071=80.325kr.


Svar #6
16. marts 2011 af lektiespaden (Slettet)

Nåår, troede det var i procent først, men tak for hjælpen! (-:


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2011 af anden1237100vejle (Slettet)

 Var så lidt :-)


Skriv et svar til: Procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.