Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Fortjeneste i procent af salgsprisen? EØ

16. marts 2011 af Wunderkind (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

Er der nogen som kan hjælpe med at fortælle mig, hvordan man regner fortjenesten i procent af salgsprisen?, udfra det skal jeg finde ud af hvad salgsprisen er, jeg kender procenterne og jeg kender kostprisen.

Nogen som kan hjælpe`?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. marts 2011 af mathon

    fortjeneste = (S-K)

    fortjeneste i % af salgsprisen = ((S-K)/S)·100% = (1-(K/S))·100%


Svar #2
16. marts 2011 af Wunderkind (Slettet)

S er det salgspris? og K kostpris?

Jeg kender kostprisen, i dette tilfælde 154,5

Fortjeneste i procent af salgsprisen uden moms 14%

Skal så finde salgsprisen uden moms, kan man blot sige 154,5/0,86 = 179,7

Det synes jeg så bare heller ikke man kan gøre, hvis man tænke på, hvordan moms fungerer, når man lægger moms til så er det 25% og trækker man det fra er det 20%


Svar #3
16. marts 2011 af Wunderkind (Slettet)

Nu er jeg kommet frem til denne formel, ved at lege lidt med ligningen:

S=K/(1-fortjeneste i procent)


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. marts 2011 af mathon

     (1-(K/S))·100% = 14%

     1-(K/S) = 0,14

      K/S = 1-0,14 = 0,86

      S = K/0,86 ≈ 179,65


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. september 2012 af boensoee (Slettet)

Jeg gætter på det er et spørgsmål i Erhversøkonomi

Opgave 25.9

4.

Salgspris 100%
÷ Kostpris 86%
= Fortjenete 14%

(X∗86)/100=154,50


154,50/0,86=179,7

 

179,7/100∗14=25,158

 

(154,50+25,158)∗1,25=224,5725

 

224,5725 ≈224,95 kr.


Skriv et svar til: Fortjeneste i procent af salgsprisen? EØ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.