Matematik

Lårbensknogle på dinosaur

16. marts 2011 af kiskiss (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løses denne opgave
Dinosaur 1 havde en lårbensknogle med 10 % større diameter end dinosaur 2. Hvor mange procent vejede dinosaur 1 mere end dinosaur 2? ?

Når følgende model beskriver sammenhængen mellem omkredsen af lårbensknoglen O (mm) og dinosaurens vægt m (kg) m = 0,0016 * O^2.73

Jeg kan godt se, at der er tale om potensvækst, men hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

 y = b * xa eller m = 0,0016 * O2,73

Hvis diameteren (d) forøges med 10%,

gælder dette også omkredsen (= πd)

Der er en formel: y2/y1 = (x2/x1)a

nu formlen:

y2/y1 = 1,12,73  = 1,297

y2 = 1,297 * y1

Altså plus 29,7% 


Skriv et svar til: Lårbensknogle på dinosaur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.