Matematik

f(x)=ba^x

16. marts 2011 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Min opgave lyder sådan her:

En eksponentiel funktion f(x)=ba^x oplyses at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12)

Bestem en forskrift til f og bestem derefter f(7) og f(7)

 
 

Hvordan kan jeg beregne det, hvilken formel/regneregel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2011 af mathon

                              y = b·ax

                              y2 = b·ax2
                              y1 = b·ax1               dividér og beregn a efter koordinatindsættelse
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

a kan også findes af formlen

a = (x2-x1)√(y2/y1)

og derefter kan b findes ved indsættelse af et af punkterne i y0=b*ax0


Svar #3
16. marts 2011 af gym99 (Slettet)

Dvs forskriften for f er f(x)=0,75*6x ?

Jeg har lavet en lille fejl oppe i spørgsmålet, der skal så bestem derefter f(7) og f(4)

Hvordan finder jeg ud af f(7) og f(4)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Indsæt x= 4 og 7 i f(x) ;-)


Svar #5
16. marts 2011 af gym99 (Slettet)

 eller er forskriften for f er f(x) = 0,75*0,5x ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2011 af mathon

                     f(x) = (3/1024)·4x


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Svar # 6 er korrekt.


Svar #8
16. marts 2011 af gym99 (Slettet)

Ved brug af en TI-89 får jeg a til at give 2

a = (6-5)√(12/3) = 2

Hvordan taster man den rigtigt ind på en TI-89?


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

12/3 = 4

1√4 = 4

a = 4

Find b

- eller skriv af fra # 6


Skriv et svar til: f(x)=ba^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.