Fysik

Fjederkonstant

16. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 En fjeder hænger med et lod der vejer 0,5 kg. amplituden, R = 0,1 m og svingningstiden, T = 0,3 s. 

Hvad er fjeder konstanten? 

F = k • x

x = R • Sin(wT) 

w = 2phi/T = 20,9s-1

x = 0,1m • Sin(20,9s-1 • 0,3s) = 0,0109 

m • g = k • x , sætter tal ind og løser ligning og får = 450,5 N/m ?? Facit siger 219 N/m

Kan i se hvad jeg gør forkert? :( 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2011 af mathon

             k = ((2π/(0,3 s))2·(0,5 kg) = 219,325 N/m


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at k = m·(2π/T)2 .


Svar #3
16. marts 2011 af P.L. (Slettet)

 Tak jeg er med nu, havde ikke lige set den formel:) 


Skriv et svar til: Fjederkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.