Matematik

Ligning

17. marts 2011 af Barwar (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Heej alle :)

Er der nogen af jer som kan hjælpe mig med denne opgave:

Berit samler svampe i skoven. Hun har samlet svampe i mange år og ved derfor at hun kan regne med at samle 10 svampe i timen. Det er eftermiddag da Berit møder en pige.
”Hvor mange svampe har du i din kurv?” spørger pigen. Berit tæller efter.
”Jeg har 32 svampe,” siger Berit.
”Hvor lang tid skal du plukke svampe i dag?” spørger pigen. Hun er nysgerrig.
”To timer mere,” svarer Berit.
”Hvor mange svampe har du så når du tager hjem?”


Hvad søren skal Berit svare?! Stil en ligning op der udtrykker problemet matematisk. Løs ligningen.

[Hint: hvilken type vækst er der tale om?]


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

10*x hvor at x=antal timer.

Væksten er konstant.


Svar #2
17. marts 2011 af Barwar (Slettet)

dvs 10*120 ?

altså 120 for to timer ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

n(t) = 10 ·t + 32

Hvor:

n = antal svampe

t = antal timer

n = 10 · 2 + 32

n = 20 + 32

n = 52 svampe i alt når hun tager hjem.


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Berit forventer at kunne samle 10 svampe i timen.

Hvis hun samler i yderligere 2 timer, forventer hun at samle yderligere 10*2 = 20 svampe.

Så har hun 32+20 svampe, når hun tager hjem.

Er det hele den oprindelige tekst du har skrevet her?

Hvis der skal laves og løses en ligning, synes jeg der mangler et eller andet.


Svar #5
17. marts 2011 af Barwar (Slettet)

Det er den oprindelige tekst ja :)

- dvs. resultatet er 52 svampe :D

Tak for hjælpen !


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. marts 2011 af IsaacN (Slettet)

#4

Nu er det altså en opgave fra en folkeskole, gætter på 9. klasse, så tror du ikke #3 er svar nok?

#0

Tror ikke i har haft om funktioner i folkeskolen, så glem n(t), kald det bare n. (n = 10 · t + 32)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2011 af mette48 (Slettet)

#6

Har du allerede glemt hvad du havde i folkeskolen?

Man harom  funktioner i folkeskolen, faktisk på et meget tidligt tidspunkt, hvor man dog snakker om maskiner i stedet for at kalde det funktioner.

De tre nederste linier hører vist ikke med til den oprindelige opgave. I den er 52 svampe svar nok.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.