Matematik

kugle

17. marts 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem c og radius

x^2+8x+y^2+4y+x^2-2z=9

får det til:

(x+4)^2 + (y+2)^2 + (z-1)^2 = 9+16+4+1

er lidt i tvivl om radius er det kvadratroden af 30 eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, radius er √30 .


Svar #2
17. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

men det er en opgave uden hjælpemidler : /


Svar #3
17. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

nåhh ja kan selvfølgelig også bare skrive det.... :) tak


Svar #4
17. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

så centrum er (-4,-2 og 1) radius kva. 30?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Ikke noget "og" i koordinaterne. C = (-4 ; -2 ; 1), r = √30 .


Svar #6
17. marts 2011 af jrnh555 (Slettet)

lol nej selvfølgelig ikke :D tror jeg skal ha' en lur :D


Skriv et svar til: kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.