Matematik

cos/sin

19. marts 2011 af hansfra (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et træ, der vokser 11,7 m fra det nærmeste punkt på en stald skal fældes. I afstanden 9 m fra træet måles vinklen mellem vandret og sigtelinjen til træets top til at være 52 grader.
Kan træet risikere at ramme stalden, når det bliver fældet?

Skal man bruge cosinus og sinus til at beregne dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. marts 2011 af mathon

tegn det

                     tan(52º) = h/(9 m)

                     h = tan(52º)·(9 m) = 11,5 m < 11,7 m


Skriv et svar til: cos/sin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.