Matematik

Andengradsligninger ??

20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

Heej .

Jeg går i 1g og har matematik på A niveau. I fredags havde vi lii haft et nyt emne --> Andengradsligninger. Men jeg kan ikke rigtig huske, hvordan man løser ligningen. Er der nogle som vil være søde lii at fortælle det, så det bliver genopfrisket ?

(s+2t)2-s(s+4t)

Hvordan løser man fx sådan en ligning her?

På fårhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2011 af mathon

         

                      ...det er ikke en ligning
men
                         en reduktion

...............

repeter dine folkeskole-kvadratsætninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Gang ud og reducer.

"På fårhånd tak" -- Tak selv fåret.


Svar #3
20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

Er kvadratsætningen så ikke nr. 2. Den der hedder:

(a-b)2 = a2 + b2 - 2ab

(s+2t)2-s(s+4t)  = s2 + 2t-s * s + 4t  --> Reducer = -s +8t ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er ikke korrekt. Brug (a+b)2 = ... på den første parentes, og gang den anden parentes ud og hæv den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2011 af AskTheAfghan

(s+2t)2       -      s·(s+4t)       =         s2 + 4t2 + 4st   -    (s2 + 4st)      =       Fortsæt..


Svar #6
20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

Så det er denne kvadratsætning man bruger:

(a+b)2 = a2 + b2 + 2ab

(a+b)2 det er det samme som (s+2t)2 --> s2+4t2

og den anden parantes : -s(s+4t) --> Når man ganger -s med s går de så ud med hinanden ? Hvad med så den forrige s2 går den også ud ? Så er der 4t2 + 4t2 tilbage og det er 16t og det er det samme som 4t2


Svar #7
20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

Nåår på den måde Afghan:
(s+2t)2  -        s·(s+4t)         =           s2 + 4t2 + 4st     -         s2 + 4st = s2 går ud med hinanden . og det gør 4st også . Så er svaret 4t2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, der er jo tre led i resultatet af (a+b)2 .

(s + 2t)2 = s2 + (2t)2 + 2·s·2t

Det er noget, du burde have lært i folkeskolen.

Vedr. -s(s+4t): man ganger hvert led i parentesen med faktoren udenfor.


Svar #9
20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

er #7 heller ikk rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #10
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jo, resultatet er korrekt, men i mellemregningerne får du ikke hævet minusparentesen korrekt.


Svar #11
20. marts 2011 af Spøgelset (Slettet)

hvordan er det korrekte så `?


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2011 af AskTheAfghan

#11

(s+2t)2     - s·(s+4t)    =    s2 + 4t2 + 4st     - (s2 + 4st)    =    s2 + 4t2 + 4st    - s2 - 4st       =       4t2


Skriv et svar til: Andengradsligninger ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.