Kemi

HJÆLP!- mængdeberehning

20. marts 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  Jeg forstår simpelthen ikke opgaverne.. 

Nednævnte opløsninger anvendes i øvelsen:"Afstemning af redoxreaktion"

Beregn for hver af de 3 opløsninger, hvorledes den fremstilles. Beskriv fremstilingen, og noter om der er særlige forholdsregler under fremstillingen

B) 100 mL 2M HN03 udfra 65% HN03(densitet 1,402 g/mL)

C) 100 mL 0,5 M SnCl2 opløst i 2 M HCl. Til rådighed: SnCl2 * H2O(s) og 2 M HCl

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af kuerten15

B) 65 % HNO3 betyder 65 mL HNO3 pr. 100 mL opløsning, dvs. 650 mL/1 L. Densiteten af HNO3 er givet ved 1,402 g/mL og MW(HNO3) = 63,013 g/mol.

Massen af HNO3 i 650 mL er: 650 mL * 1,402 g/mL = 911,3 g HNO3/1 L.

Koncentrationen er så:

911,3 g/1L / 63,013 g/mol = 14,46 M

Du skal have 100 mL 2 M HNO3, dvs.
 

V1 * c1 = V2 * c2  <=>  V1 = V2 * c2 / c1 = 100 mL * 2 M / 14,46 M = 723 mL = 0,723 mL.

Du anvender samme fremgangsmåde til C).


Skriv et svar til: HJÆLP!- mængdeberehning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.