Matematik

Sin(x) = Cos(x) ?

20. marts 2011 af terbium (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej er der en der lige kan hjælpe ?? 

skæringspunkt mellem disse to funktioner sin(x) = cos(x) 

sin(x) = cos(x) -> sin(x)/cos(x) = cos(x)/cos(x) -> tan(x) = 1 -> "tan^-1(x) på begge sider" -> x=tan^-1(1) = x = pi/4 

er det rigtig ?? 

har prøvet google no luck... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er delvist korrekt. Du får ikke løsningen i 3. kvadrant med.

sin(x) = cos(x) ⇒ sin(x) - cos(x) = 0 ⇒ (sin(x) - cos(x))2 = 0 ⇒ sin(x)2 + cos(x)2 - 2·sin(x)·cos(x) = 0 ⇒

                               2·sin(x)·cos(x) = 1 ⇒ sin(2x) = 1 ⇒ 2x = π/2 + 2pπ ⇒ x = π/4 + pπ , p∈ Z


Svar #2
20. marts 2011 af terbium (Slettet)

 okay tak .. hvis jeg skal finde hvor de to funktioner skære hinanden igen længere ude af x aksen lægger man så bare pi til pi/4 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Sin(x) = Cos(x) ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.