Matematik

Cosinus i enhedscirklen

21. marts 2011 af M3773 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, har et problem, som jeg håber I kan hjælpe mig med.

Opgaven lyder;
"Vinklen v er fastlagt ved nedenstående figur (se vedhæftet billede). Bestem cos(v)."

Hvordan gør jeg?

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Radius, sin(v) og cos(v) danner en retvinklet trekant hvorpå du kan bruge phytagoras

sin(v)2+cos(v)2=12


Svar #2
21. marts 2011 af M3773 (Slettet)

Men har jeg på dén måde så bestemt cosinus(v)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

I en retvinklet trekant, hvor hypotenusen er 1 (som det er tilfældet ved enhedscirklen), er kateternes længder cos(v) og sin(v) . Her kendes sin(v) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2011 af mette48 (Slettet)

sin(v)2+cos(v)2=12

sin(v) er ifølge tegningen √(5) /3

(√5 /3)2+cos(v)2=12

5/9+cos(v)2=1

cos(v)2=9/9-5/9 = 4/9

cos(v)=±2/3


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Tegningen afgør vist fortegnet for cos(v) i denne situation .


Skriv et svar til: Cosinus i enhedscirklen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.