Matematik

hjælp

21. marts 2011 af theasb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Brug definitionen af F sammen med regneregler for differentialer og
formlen dE = TdS − pdV + μdN til at vise, at

dF = −SdT − pdV + μdN
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så brug definitionen af F, som kun du kender.


Svar #2
21. marts 2011 af theasb (Slettet)

 definitionen af F er

F(T, V,N) = E − TS

men forstår stadig ikk hvor'n jeg skal lave opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så benyt, at dF = dE - SdT -TdS , og indsæt heri udtrykket for dE .


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.