Matematik

Pilhøjden

21. marts 2011 af Bisfast (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven er således:

 I en cirkel med d=4 cm findes en korde k=3 cm
a) Bestem pilhøjden h


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Se på den retvinklede trekant med hypotenuse (d/2), og kateterne (k/2) og (d/2)-h . Brug Pythagoras her til at finde h .


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Pilhøjden h, er det højden i den ligebenede trekant, hvor k er den ene side og de to andre siden er radier?

h2=r2+(k/2)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Pilhøjden er højden i det af korden dannede cirkelafsnit. Radius er hypotenusen i den retvinklede trekant.


Svar #4
21. marts 2011 af Bisfast (Slettet)

 Jamen det her er i en cirkel, er der nogen forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er jo det, vi taler om. Indtegn radius fra centrum til kordens endepunkter. Højden i denne trekant danner den retvinklede trekant, der omtales i #1.


Svar #6
21. marts 2011 af Bisfast (Slettet)

 Ahhh! nu forstår jeg det! tusinde tak! :-)


Skriv et svar til: Pilhøjden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.