Matematik

Geometri (haster!)

22. marts 2011 af Okayyyy - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg har lagt en tegning ind, så I bedre kan forstå det

Opgaven lyder:
hvor meget højere ville tårnet have været, hvis det gik op i en spids i stedet for at være fladt?

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Svar #1
22. marts 2011 af Okayyyy

Har brug for svaret i dag
 


Svar #2
22. marts 2011 af Okayyyy

og hvordan kan jeg finde vinkel A? skal jeg bruge tan, sin eller cos ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af Duffy

Hvorfor er |AH| = 6,5

og |HB| = 2,1 ????????

Er det ikke omvendt???

|AH| er da kortere end |HB|  . . .
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2011 af Duffy

Vinkel A = tan-1( |AB| / |AH|)


Svar #5
22. marts 2011 af Okayyyy

ups, der skulle stå 21 i stedet for 2,1


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng siderne AB og CD til skæring i punktet T. Man skal da bestemme højden TM i den ligebenede trekant BCT , hvor M er højdens fodpunkt fra T på BC. Man ser, at trekant BMT er ensvinklet med trekant ABH , og BM = 2 . Benyt nu de ensvinklede trekanter til at bestemme højden TM .


Svar #7
22. marts 2011 af Okayyyy

#4 men tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2011 af Duffy

Well, så ville tårnet have været 6,46 m højere...


Svar #9
22. marts 2011 af Okayyyy

#6, hvad er T og M :/


Svar #10
22. marts 2011 af Okayyyy

#8, hvordan fandt du det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

T og M er forklaret i #6. Læs vejledningen.


Svar #12
22. marts 2011 af Okayyyy

okay, læser den lige igen, tak :)


Skriv et svar til: Geometri (haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.