Matematik

Massafylde

22. marts 2011 af Babucha (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej (;

Jeg har et spørgsmål omkring massefylde.

I en opgave til i morgen. Den kommer her:

En træstamme er næsten cylinderformet. Dens tværsnit er 46cm og den har en længde på 2 m. Træstammen vejer 233 kg.
Hvad er træets massefylde.

Jeg har prøvet at udregne, men jeg ved det skal give 0,7 cm.

M = Mf * V

Formlen for cylinder er: V = h * 3,14 * r2.
46:2= 23*200 (2m omregnet til cm) * 3,14

Er det den rigtig måde. Jeg håber I vil hjælpe.


Svar #1
22. marts 2011 af Babucha (Slettet)

Massefylde*


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Massefylden er massen divideret med rumfanget. Det er den korrekte fremgangsmåde, du bruger. Husk, at det er r2 , der indgår i formlen for rumfanget, altså r·r .


Skriv et svar til: Massafylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.