Matematik

Beregning af tid

22. marts 2011 af bonzy (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg sidder med en dejlig lille opgave her hvorved man helt simpel skal fortælle vore meget tid der er imellem diverse klokkeslet.

den ser sårn her ud.

Hvor lang tid er der fra:

a) kl. 02.30 til kl. 14.15

b) kl. 19.25 til kl.  00.05

c) kl. 06.42 til kl. 03.10

umiddelbart rimelig nemme opgave, har ikke taget meget mere end et par minutters hovedregning og finde frem til resultaterne....

Men.. jeg er lidt i tvivl om den rent matematisk opstilling, for det vil jo være nemt bare og sætte et = ud fra de 3 opgaver der og så skrive hvor mange timer / minutter der var, men hvordan skal man Regne! det ud, sårn rent matematisk, jeg har rodet lidt med og regne tiden om til procent, og eller decimaler / Decimal døgn.. men jeg er ikke helt sikker på metoderne, og om de er rigtige, for jeg får ikke rigtig de resultater jeg vil.. jeg kender jo det rigtige svar.. måske nogle kan hjælpe mig på vej :)

på Forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man trækker fra, idet man husker, at der er 60 min i 1 time . Når man låner 1 time for at lægge til i minutdelen, skal man således lægge 60 til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2011 af pige24 (Slettet)

19.25-0.05

Minutter 35+5=40

timer 4.

Der 4 timer og 40 minutter fra kl 19.25 til 0,05


Svar #3
22. marts 2011 af bonzy (Slettet)

jeg er ikke helt sikker på hva du umiddelbart mener Andersen, at man bare skulle kunne trække tallene fra hinanden, giv evt. et eksempel ligesom Pige24 har gjort.

og til pige24 det var umiddelbart meget nemt for mig selv også at finde frem til svaret.. jeg savner dog en mere matematisk model, hvor man evt. kan omregne tiden til noget andet.. decimaler eller procent eller hvorn det nu skal gøres og derfra finde finde ud af svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I den første skal man trække 2.30 fra 14.15:

14.15 - 2.30 = 13.75 - 2.30 = 11.45

Altså

14t 15m - (2t 30m) = 13t (60m+15m) - (2t 30m) = 13t -2t + 75m -30m = 11t 45m


Svar #5
22. marts 2011 af bonzy (Slettet)

Takker for svaret Andersen, jeg kan se hva du mener nu. og jeg tror også man kan bruge denne matematiske løsning på den sidste af opgaverne, men hvad med opgave 2 hvor vi bevæger os på tværs af midnat, jeg syntes den bliver besværlig :)

takker på forhånd


Svar #6
22. marts 2011 af bonzy (Slettet)

jeg fandt ud af det.. det er selvfølgelig bare den anden del der skal "Laves om" :)  så 00.05 bliver til 23.65 :)  takker for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der benytter man jo, at 00.05 = 24.05 , når der er tale om klokkeslet.


Skriv et svar til: Beregning af tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.