Matematik

hjælp!?

22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg er igang med en opgave, som jeg nemlig ikke kan løse. Denne opgave handler om SANDSYNLIGHED...

Håber I kan hjælpe mig....

på forhånd tak

OPGAVE: Til en fest er der 18 deltagere, der alle skal sige goddag til hinanden ved at trykke hånd. Hvor mange håndtryk bliver det til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af pige24 (Slettet)

Tror det er 18*18=324 håndtryk


Svar #2
22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

det ville jeg også mene...


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det svarer til antallet af sider og diagonaler i en 18-kant, dvs 18·17/2 = 9·17 = 153 håndtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2011 af pige24 (Slettet)

3#

Kunne du evt kigge på mit indlæg(Kan du lige se det igennem) der ligger under matematik.


Svar #5
22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

så der er 153 håndtryk, isted for 324?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det fremgår vel klart af #3 .


Svar #7
22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

jeg er slet ikke med???? jeg er helt forviret!!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad forstår du ikke? (I forbindelse med denne opgave).


Svar #9
22. marts 2011 af LeylaDogan (Slettet)

kan du ikke forklare opgaven...


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Genlæs #3 .

Hver af de 18 personer skal trykke 17 personer i hånden, dvs 18·17 . Men derved får vi talt hvert håndtryk dobbelt, derfor bliver det samlede antal håndtryk 18·17/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. juni 2014 af 123434 (Slettet)

http://www.skoletorget.no/abb/mat/praktsit/hils.htm


Skriv et svar til: hjælp!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.