Matematik

HJÆLP

23. marts 2011 af blackbetty (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f (x) = 0,5x ^2 - 3x + 2,5

Bestem f´(x) og fastlæg monotoniforholdende for f (x)

Bestem ligning for den tangent der har røringspunk i P (1;0)

Bestem ligningen for tangenten med hældningen1 dvs. f´(x) =1

Bestem røringspunktet for tangenten der har hældingen -1
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af mathon

               ...og hvor langt er du kommet?

               .

                   f '(x) = x - 3


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2011 af mathon

                   fortegnsvariation for f '(x):              -             0             +
                                                         x:      ___________3___________
                                 monotoni for f(x):       aftagende     min   voksende


Svar #3
23. marts 2011 af blackbetty (Slettet)

Tusinde tak :)

Når nu jeg har dig... Hvad ville du skrive hvis man kort skulle kommentere betydningen for grænseværdibegrebets i definitionen af differentialkvotienten?

Samt sammenhængene mellem monotoniforholdende for en funktion f og fortegnene for f´ ?

Har svært ved at formulere det!


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2011 af mathon


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.