Matematik

Projektion

23. marts 2011 af Imprafir (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har 3 punkter A= (2,1), B= (10,6) og C= (3,5) og et punkt D.

Jeg skal finde koordinaterne til vektoren AD, hvor vektor Ab er en forlængelse af den.

Punkterne ABD danner en slags trekant.

Vektoren AD projektionen af vektorerne AC og AB. Håber det giver mening.

Jeg kender projektionformlen, men forstår ikke helt hvordan man bruger den til at beregne dette. Jeg får det til et tal og ikke en vektor. 

Det er opgave 160 i AB2, hvis i mangler en tegning af figuren. Kan desværre ikke vedhæfte opgaven. 

Jeg skal desuden også bestemme koordinaterne til punktet D, men går ud fra det først kan gøres den første opgave er løst.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af peter lind

 "Vektoren AD projektionen af vektorene AC og AB" giver ikke nogen mening. Mener du " Vektoren AD er projektionen af vektoren ACAB" ? Hvis det er det du mener gælder AD = (AC·AB)* AB/|AB|2


Svar #2
23. marts 2011 af Imprafir (Slettet)

Det er korrekt, jeg fik det formuleret forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Projektion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.