Matematik

Differentering af f(x)=e^2x

23. marts 2011 af jaji123 (Slettet)

Hey alle.

hvordan differenter man f(x)=e^2x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af Walras

Det er anden sammensat funktion. Du differentierer den ydre med den indre fastholdt og ganger så den indre differentieret på bagefter.

f'(x)=e^(2x)*2=2e^(2x)

Her antaget, at du retteligt mener f(x)=e^(2x) !


Svar #2
23. marts 2011 af jaji123 (Slettet)

hov jeg glemte lige at tilføje noget. Ved ikke om det har stor betydning

Funktionen hedder f(x)=x*e^2x,

Er x så den indre hvor e^2x den ydre eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af Walras

Det har ret stor betydning, jo.

Nu har du et produkt bestående af en almindelig lineær funktion og en sammensat funktion. Nu skal du både bruge din produktregel og din regel for at differentiere sammensatte funktioner.

f'(x)=(x)'·e2x+x·(e2x)=1·e2x+x·e2x·2=e2x+2xe2x=e2x(1+2x),

for nu at tage alle mellemregninger med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. marts 2011 af AMelev

f' '(x)=(x)'·e2x+x·(e2x)' Differentiationstegnet " ' " (mærke) er smuttet i det sidste led hos #3., men  resten er OK.


Skriv et svar til: Differentering af f(x)=e^2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.