Kemi
Kemi-mængdeberegning
15. maj 2005 af
fiona87 (Slettet)
Hvis I kan hjælpe mig med denne opgave vil jeg være taknemmelig:
En naturfagslærer ønsker at fremstille 5 liter fortyndet svovlsyre(2 mol/L) udfra koncentreret svovlsyre (18 mol/L) Hvor stort et volumen skal læreren bruge af den koncentrerede syre?
På forhånd tak
En naturfagslærer ønsker at fremstille 5 liter fortyndet svovlsyre(2 mol/L) udfra koncentreret svovlsyre (18 mol/L) Hvor stort et volumen skal læreren bruge af den koncentrerede syre?
På forhånd tak
Svar #1
15. maj 2005 af Katty (Slettet)
Han skal bruge følgende stofmængde til opløsningen:
n(H2SO4) = c*V = 2M*5L = 10mol
Hvor meget skal han bruge af den koncentrerede svovlsyre, for at få 10mol:
V(H2SO4,konc.) = n/c = 10mol/18M = 0,556L
n(H2SO4) = c*V = 2M*5L = 10mol
Hvor meget skal han bruge af den koncentrerede svovlsyre, for at få 10mol:
V(H2SO4,konc.) = n/c = 10mol/18M = 0,556L
Skriv et svar til: Kemi-mængdeberegning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
