Matematik

isolering af k

23. marts 2011 af Leo123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey gutter har svært ved at løse denne her opgave og håber på at i kan hjælpe mig lidt:

Grafen for f(x)=2x∧3-8x∧2+2x+k går gennem (-2,-46). bestem k

håber på at nogen kan hjælpe
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er f(x) = 2x3 -8x2 +2x +k . Bestem k af f(-2) = -46 . Det er en simpel ligning til bestemmelse af k .


Svar #2
23. marts 2011 af Leo123 (Slettet)

jeg er forvirret kan du uddybe lidt mere


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt x = -2 i forskriften og bestem k, så f(-2) = -46 .

f(-2) = 2·(-2)3 -8·(-2)2 +2·(-2) + k = -46


Svar #4
23. marts 2011 af Leo123 (Slettet)

 så -46 skal ikke står istedet for k i funktionen


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er jo det givne punkts y-koordinat. At punktet (-2,-46) ligger på grafen for funktionen f(x), betyder, at

f(-2) = -46


Skriv et svar til: isolering af k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.