Matematik

isolere x

24. marts 2011 af SupermandxD (Slettet)

Hej

er der nogen der vil hjælpe mig med at isolere x i 0=26/3*pi*x-40/x^2. Helst trin for trin..

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal bruge nogle parenteser, før du kan få hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2011 af AMelev

Jeg går ud fra, at den er rigtigt skrevet - altså

0=26/3·π·x - 40/x2

Læg 40/x2 til bå begge sider af lighedstegnet

Gang med x2 på begge sider af lighedstegnet (for at slippe af med x2 i nævneren)

Gang med 3 på begge sider.

Divider med 26π på begge sider

Tag kubikrod på begge sider (svarer til at opløfte til 1/3)


Svar #3
24. marts 2011 af SupermandxD (Slettet)

Det vil sige:

3√x=3√40*3/26*pi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2011 af AMelev

Der mangler nogle parenteser og kubikroden af x3 er x.

x=3√(40*3/(26*pi))


Skriv et svar til: isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.