Matematik

Ligningssystemer

24. marts 2011 af Arzarh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er blevet smidt ud i opgaven at skulle løse

        x+3y=-7V

{

        2x+3y=4

Det ser lidt sjovt, da jeg ikke lige kan finde ud af at stille det rigtigt op, men i opgave er klammen  ({) stor så de bliver forbundet på en måde, nogle som kan sige mig hvordan man løser det ?? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2011 af peter lind

Isoler x i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden.

Alternativt træk den første ligning fra den anden.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x af den første ligning og indsæt i den 2. ligning, hvorved der fremkommer en ligning i y, der kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af hackop (Slettet)

 Er du sikker på der skal være et V efter 7-tallet i første ligning? 

Hvis ikke det var med vilje skal du løse det som en ligning med 2 ubekendte. Se det her http://www.slideboom.com/presentations/39037/To-ligninger-med-to-ubekendte

:)

//Jacob


Svar #4
24. marts 2011 af Arzarh (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvordan man isolerer x og finder et tal at sætte ind i den anden når jeg har to ubekendte?


Svar #5
24. marts 2011 af Arzarh (Slettet)

Okay v var et uheld ;)

Men tak for videoen, tror jeg har det nu. Kan det passe at x=3 og y=-3,33 eller har jeg lavet en fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. marts 2011 af peter lind

2*3+ 3*(-10/3) = 6-10 = -4, som ikke stemmer med din sidste ligning. Det ser ud til at du har en fortegnsfejl et sted.


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Træk den første ligning fra den sidste ligning i #0, så ses det, at x = 11 , der så indsætttes i den første ligning, hvorved fås y = -6


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.