Matematik

Find siden på en firkant!!!

24. marts 2011 af Karizm0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven lyder således:

I Firkanten ABCD er vinkel A=110 , Vinkel D=115 , A-D= 5,0 , A-B=4,2 og C-D= 7,8,,, Beregn B-C


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Del skidtet op i to trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2011 af truemax1 (Slettet)

 tegn den. A-D er forbundet. tegn en streg kald den ene side A anden side D. stregen skal være på 5 cm. lave så en streg til begge sider hvor vinklerne skal pege. a-b skal være 4,2 cm land. så har du den. det samme gælder D-C lav en streg der forbinder de tog sider voila . så har du firkantet du skal måle resultatet. :D


Svar #3
24. marts 2011 af Karizm0 (Slettet)

 Er det bare så enkelt truemax1??

Det lyder lidt for enkelt.. der er jo opgivet 2 vinkler??


Svar #4
24. marts 2011 af Karizm0 (Slettet)

 Alkymisten.... hvis jeg deler den op, så har man en side og en vinkel,,, og jeg kender ingen formler der kan løse det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Del den for eksempel langs diagonalen AC. Så finder man AC af en cosinusrelation i trekant ACD. Man finder så vinkel CAD af en cosinusrelation, og dermed finder man så vinkel CAB i trekant ABC. Her kender man nu to sider og den mellemliggende vinkel, så siden BC findes ved brug af en cosinusrelation i trekant ABC.


Skriv et svar til: Find siden på en firkant!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.