Matematik

Nulregel og logaritmer?

26. marts 2011 af MalteLONG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen, ville høre om der evt. var nogle der kunne forklare mig hvordan jeg regner den her opgave ud?

Kan se at der både indgår logaritmer og nulregel, hvilket jeg ikke synes vi har lært så meget om, opgaven lyder således:

Brug nulreglen til at løse følgende:

7 * log(x)* (log(x) - 1) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Løs log(x) - 1 = 0


Svar #2
26. marts 2011 af MalteLONG (Slettet)

#1
Løs log(x) - 1 = 0 

dvs log er 10

Er det så bare det resultat man skal bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2011 af mathon


Løs
                       • log(x) = 0
                       • log(x) - 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

obv. log(x) = 0 også, som mathon siger. Men ja, 10 er korrekt.


Svar #5
26. marts 2011 af MalteLONG (Slettet)

 #3

Vil det sige

log(x) = 0, x=1

log(x) - 1 = 0, x=10

Er det så bare de to løsninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2011 af mathon

   Ja

eller skrevet
                              L = {1,10}


Svar #7
26. marts 2011 af MalteLONG (Slettet)

 Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Nulregel og logaritmer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.