Matematik

lidt tvil omkring en lille regneregel

26. marts 2011 af Roswall (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg sidder lige og er i tvivl om en regneregel

jeg sidder og er igang med at regne ligningen x^2-x-2=0 ud. diskriminanten=9.

jeg anvender derefter -b^2-+sqrt(d)/2*a med tal indsat er det -(-1)^2+-sqrt(9)/2*a

det er så her det går galt fordi jeg er i tvivl om hvilken række følge man skal regne -(-1)^2 ud fordi hvis man regner fortegnet ud først giver det: -1*(-1)^2=(1)^2=1   men hvis man starter med potensen giver det: -1*(-1)^2=-1*1=-1 og jeg kan ikke rigtigt finde ud af hvad der er det rigtige.


Svar #1
26. marts 2011 af Roswall (Slettet)

mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. marts 2011 af SuneChr

Andengradsligningen har løsningen:

  ax2  +  bx  +  c  =  0    ⇔     x  =  ( - b ± √ ( b2 - 4 ac )) / ( 2a )

Du har skrevet - b2 i stedet for - b.  Dér er fejlen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2011 af WhatsTheCrack (Slettet)

mht. dit spørgsmål

 -(-1)2 = -1


Svar #4
26. marts 2011 af Roswall (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: lidt tvil omkring en lille regneregel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.