Matematik
Differentialligning
15. maj 2005 af
LillePer (Slettet)
Hej derude!
Om en funktion f oplyses, at f er løsning til differentialligningen
dy/dx = (2x-5)/(2y)
og af f(0) = -2
Bestem forskrift + def for f!
Jeg får 2 eksplicite løsninger:
y = (x^2 - 5x + 4)^(1/2)
y = - (x^2 -5x +4)^(1/2)
Jeg vælger den negative, er dette plus konstanten c = 4 korrekt?
mvh Per
Om en funktion f oplyses, at f er løsning til differentialligningen
dy/dx = (2x-5)/(2y)
og af f(0) = -2
Bestem forskrift + def for f!
Jeg får 2 eksplicite løsninger:
y = (x^2 - 5x + 4)^(1/2)
y = - (x^2 -5x +4)^(1/2)
Jeg vælger den negative, er dette plus konstanten c = 4 korrekt?
mvh Per
Svar #1
15. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
Ja, den søgte partikulære løsning er
f(x) = -sqrt(x^2 - 5x + 4)
Husk at specificere definitionsmængden for f.
//Singularity
f(x) = -sqrt(x^2 - 5x + 4)
Husk at specificere definitionsmængden for f.
//Singularity
Skriv et svar til: Differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
