Kemi
Molarmasse
15. maj 2005 af
Katty (Slettet)
Hej, Opgaven er opg. 1 sæt 7 i den røde kemibog:
Har ved beregninger udført på baggrund af en elementaranalyse (1,000g af stoffet brændes) bestemt følgende stofmængder af C,H og O i et organisk stof:
n(C) = 0,0417mol
n(H) = 0,0554
n(O) = 0,0277
Ovenstående stofmængder forholder sig som 1½:2:1, hvorfor stoffets empiriske formel er C1½H2O1. Er det korrekt?
Bedes herefter om at bestemme stoffets molare masse. Hvordan kan man det? Kender jo kun den relative molare masse.
Har ved beregninger udført på baggrund af en elementaranalyse (1,000g af stoffet brændes) bestemt følgende stofmængder af C,H og O i et organisk stof:
n(C) = 0,0417mol
n(H) = 0,0554
n(O) = 0,0277
Ovenstående stofmængder forholder sig som 1½:2:1, hvorfor stoffets empiriske formel er C1½H2O1. Er det korrekt?
Bedes herefter om at bestemme stoffets molare masse. Hvordan kan man det? Kender jo kun den relative molare masse.
Svar #1
15. maj 2005 af frodo (Slettet)
det kan du ikke. Det må du skulle gøre på et andet grundlag!
Skriv et svar til: Molarmasse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
