Matematik

Forklaring og løsning grafisk af f(x)=3 osv.

27. marts 2011 af JellyMan (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hejså folkens, jeg ville høre om nogen af jer kunne hjælpe mig med nogle funktioner. Er ikke den skarpeste til Matematik. Men er meget glad, hvis i kunne hjælpe. 

Har fået følgende spørgsmål:

Løs grafisk følgende ligninger og uligheder:

f(x)=3, g(x)=3, f(x)<2.5, g(x)>2.5, f(x)=5

Hilsen Mark


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af helloemilie (Slettet)

du skal bare tegne følgende funktioner tror jeg.

altså hvis du har en TI-89'er skal du (for at løse den første) gå ind i Y= og taste 3 ud for y1= så der står y1=3 så viser du den i et koordinatsystem (tryk på den grønne og derefter F3).

ellers kan du måske selv se det uden lommeregneren. at grafen for f(x)=3 er en lineær funktion der ovenikøbet er vandret den følger nemlig alle de punktker hvor andenaksen (altså y-aksen) er lige med 3.

Hjalp det?


Svar #2
27. marts 2011 af JellyMan (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af AMelev

Helt så let går det ikke.

Du må have opgivet grafer eller forskrifter for f(x) og g(x).

Hvis du så fx skal løse ligningen f(x) = 3, skal du finde den/de x-værdi(er), hvor det tilsvarende punkt på f-grafen har en 2.koordinat (y), der er 3.
Lettest er at tegne en vandret linje i y = 3, og så aflæse x-koordinaterne til skæringspunket(rne) mellem den vandrette linje og f-grafen

Ved f(x) < 2.5 skal du finde alle de x-værdier, hvor 2.koordinaten til de tilsvarende grafpunkter er under 2.5.
Her skal du bestemme x-koordinaterne tilo alle de grafpunkter, der ligger under den vandrette linje y = 2.5


Skriv et svar til: Forklaring og løsning grafisk af f(x)=3 osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.