Matematik

Fakoriser en tredjegrads

27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal faktoriser følgende: f(x) = -4x^3-28x^2+4x+28

Differencer først også den vej faktoriser eller skal jeg noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af SuneChr

Du kan forkorte med 4.  Find rødder. Sig  "x minus den ene rod gange med ..."

Har ikke brug for differentiation hér. Husk lige til sidst, ( - 4) som faktor foran.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af mathon

    x = 1 er rod

    f(x) = -4(x-1)·(x2 + 8x + 7) ........ osv ........                         


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

De 2 gange 4 og 28 sladrer om, at noget kan sættes uden for parentes.

Lad os prøve med (4x+28), så får vi:

(4x+28) * ( -x^2+1) og da -x^2+1 = -(x^2-1) = -(x+1)*(x-1), har vi nu:

4*(x+7)*-(x+1)*(x-1) =

-4*(x+7)*(x+1)*(x-1)


Skriv et svar til: Fakoriser en tredjegrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.