Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen!!

27. marts 2011 af shirinmadin (Slettet)

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (x0,f(x0)):

f(x)=1/2x2+4x-x1/2 , x0=4

Hjælp søges, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af mathon

                              f '(x) = x + 4 - (1/2)x-(1/2)

                                         f '(4) = 4 + 4 - (1/2)·4-(1/2)  = 8 - (1/2)2 = (31/4)

                              f(4) = (1/2)·42 + 4·4 - 41/2 = 8 +16 - 2 = 22


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

brug formelen for tangentligningen 

y=f '(x0)(x-x0)+f(x0


Svar #3
27. marts 2011 af shirinmadin (Slettet)

Hmm det skal give y=(31/4)x-9


Svar #4
27. marts 2011 af shirinmadin (Slettet)

Jeg har prøvet at regne den her ud:

f(x)=√x+2x-3 , x0=1

f'(x)=1/2√x + 2x-3

.....Jeg er meget lost

Jeg kan i hvert fald ikke få det til at give: y=5/2x-5/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2011 af PoKulaKi (Slettet)

Du har differentieret den forkert. du glemmer at differentiere de sidste to led.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2011 af mathon

@ #3:

                                         y = f  '(xo)(x-xo) + f(xo)

ved indsættelse
får du:
                                        y = (31/4)(x-4) + 22

                                        y =  (31/4)x - 9                    


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2011 af mathon

@ #4:
                 f(x) = √(x) + 2x - 3            xo = 1                x≥1

                 f '(x) = 1/(2√(x)) + 2

                 f '(1) = 1/(2√(1)) + 2 = (1/2) + 2 =  (5/2)

                 f(1) = √(1) + 2·1 - 3 = 1 + 2 - 3 = 0


Svar #8
28. marts 2011 af shirinmadin (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. februar 2012 af juliiiii (Slettet)

Hvordan kan det være at her: f '(x) = x + 4 - (1/2)x-(1/2) er en halv opløftet med minus foran?? Det har den jo ikke i forskriften?


Brugbart svar (1)

Svar #10
18. februar 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Når x1/2 differentieres bliver det til

(x1/2)' = (1/2)·x(1/2) -1 = (1/2)·x-1/2 .

Bemærk, at x1/2 = √x , og at x-1/2 = 1/√x .


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. februar 2012 af mathon

@#9

           (x1/2) '  =  (1/2)·x1/2-1  =  (1/2)·x(1/2) - (2/2)  =  (1/2)·x-1/2


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.