Matematik

Bestem areal af trekant some funktion af x

27. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=-x2 + 4x

med punkterne: O=(0,0), P(x,f(x)), Q(x,0) som danner en trekant

a) Bestem arealet af trekanten når x= 1 (har jeg gjort ! )
Bestem arealet af tekant OPQ som en funktion af x?

Hvordan gør man det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Find vektorene OP og OQ  Arealet af trekanten er ½ gange den numeriske værdi af determinanten for OP og OQ


Svar #2
27. marts 2011 af 27langkilde50 (Slettet)

 Arrh har ikke arbejdet med vektorer før :S Kan man ikke lave opgaven på en anden måde?

Det skulle også være B niveau det her og der er da ikke noget om vektorer der ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af peter lind

Du kan også bruge at arealet er ½ gange højde gange grundlinje, hvor du bruger højden fra P


Skriv et svar til: Bestem areal af trekant some funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.