Matematik

Tangent til ln (3x-2)

27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde en ligning til tangenten til ln(3x-2) i hældningskoefficienten 3

Har fundet den til at være y = -0,4286X + 0,6602    dette er ved graf program, men jeg skal beregne ligningen via beregning:p

Hvordan gør jeg lige dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

Det kan ikke passe at du får tangentligningen med hældningen -0,4286, når du tidligere får oplyst at hældningskoefficienten er 3.


Svar #2
27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet)

ja okay prøvede mig bare lidt frem, men hvordan løser jeg den så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du finder x-koordinaten for punktet ved:

a = ln(3x-2)/x = 3

dernæst kan du beregne y ved indsættelse af x i ln(3x-2)

til slut beregnes b-værdien ud fra punktet og hældningen, som jo er lig 3 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

# 1

Han mente ikke hældningkoefficienten, men derimod punktet x=3 og tangentligningen er okay.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

1)  Differentier og indsæt x=3, så har du a (hældningen) i punktet (3,f(3))  (=  (x0,y0))

2)  find f(3)

3) brug tangentligningen y = a*(x-x0) + y0

For yderligere detaljer se din mat.-bog


Svar #6
27. marts 2011 af Andtho2 (Slettet)

er x = 1,9 og y = 1.31??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4 - Ja, selvfølgelig. Men når man hurtigt kigger på opgaven, så kan man nemt komme til at misforstå noget.


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

# 6

Var det ikke en tangentligning, du skulle finde?

Du har jo fundet den een gang, så hvad er det nu for et x og et y, du taler om?

Dine beregninger skal ende med y = -0,4286X + 0,6602 som tidligere ;-)


Skriv et svar til: Tangent til ln (3x-2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.