Matematik

Jacobimatrice

27. marts 2011 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er helt lost her, jeg mener at det er noget med at jeg skal tage den indre og ydre funktion, men kan ikke huske hvad jeg skal gøre med dem eller hvordan, er der nogen der kan hjælpe? Jeg har to funktioner f og g, hvor f(x,y)=(ysin(x),xcos(y)) og jakobimatricen for g i punktet (0,0) er gived ved Dg(0,0) = (  2   3,   -1   2)  (2 og 3 står øverst i matricen og -1 og 2 nederst.

Så skal jeg bruge de oplysninger til at bestemme Jacobimatricen D(gof)(0,0) og jeg har ingen idé om hvordan :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2011 af peter lind

Jacobimatricen er produktet af Jacobimatricen for f og Jacobimatricen for g


Svar #2
27. marts 2011 af alias191188 (Slettet)

<p>s&aring; jeg ganger min matrice for f og g sammen, er du sikker? er det det fog betyder? Okay, jeg vil lige fors&oslash;ge mig s&aring; :D</p>


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. marts 2011 af peter lind

Nej fog (x) = f(g(x)); men der gælder en sætning om at jacobimatricen for f(g(x)) er lig med produktet af Jacobimatricen for f(y) og g(x). jacocobimatricen for f skal selvfølgelig beregnes i y = g(x)


Svar #4
27. marts 2011 af alias191188 (Slettet)

Årh okay :) Jeg prøver lige og så skriver jeg herinde hvis jeg ikke kan få det til at fungere, tak :)


Svar #5
27. marts 2011 af alias191188 (Slettet)

Nu fandt jeg den regel i bogen der siger at D(gof)(x)=Dg(f(x))Df(x) og tænkte at jeg ville prøve det. Men det eneste udtryk jeg har for g(x) er det jeg skriver i opgaven, så hvordan skal jeg proppe f(x) ind i det :s er helt på bar bund her ser det ud til


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2011 af peter lind

#5 Det er den sætning jeg nævnte i #3 bare med f og g ombyttet. Du har jo f(x,y), så du skal beregne Jacob matricen for den


Skriv et svar til: Jacobimatrice

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.