Matematik

vækst

28. marts 2011 af Lillozz (Slettet)

I perioden 1990-2000 var den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi på verdensplan
24,6 %. I år 2000 var den udvundne vindenergi 10,4 GW.

a) Bestem den udvundne vindenergi i år 2007, når det antages, at den årlige vækstrate
efter år 2000 var 24,6 %.

 Vi kan opstille en model, vha. de givne informationer.
y=10,4•?1,246?^x
y er den udvundne energi i GW, mens x er antal år efter år 2000
y=10,4•?1,246?^7=48,49083
Dvs. at den udvundne vindenergi i år 2007 er 48,49 GW

Er mine beregninger rigtigg?

Det oplyses, at den udvundne vindenergi i år 2007 faktisk var 94,1 GW.

b) Bestem den årlige vækstrate i den udvundne vindenergi i perioden 2000-2007 under
forudsætning af, at vækstraten er konstant.

Hjælp...hhvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af emul0c

Spørgsmål 1:

Ja dine beregninger er rigtige.


Spørgsmål 2:

Her regner du blot modsat, det du skal finde er 1+r (hvor r = væksten).

Du har så at

94,1 = 10,4 * (1+r)7

<=>

94,1 / 10,4 = (1+r)7

Du tager så den 7. rod på hver side og finder ud af at:

1+r = 1,3697

dvs. væksten = 36,97%.


Svar #2
28. marts 2011 af Lillozz (Slettet)

tak for hjælpen.

kan du også hjælpe mig med denne her opg.?

Jeg skal finde x-koordinaterne a og b for skæringspunkter med de 2 kurver f(x)=x^2-k*x og g(x)=k*x, for at kunne bestemme k. k er positivt tal

 Kan du hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af emul0c

 Du sætter de to linjer lig hinanden og løser derefter andengradsligningen :-)


Skriv et svar til: vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.